Een greep uit ons assortiment kerstbomen

U kunt er op rekenen dat er zeer veel zorg besteed wordt aan inkoop. Wij inspecteren en selecteren zelf onze bomen. U als klant kan en mag er dan ook op rekenen dat wij streng toezien op regels zoals door “Original Nordmann” opgesteld waardoor u verzekerd bent van de juiste kwaliteit. Uiteraard kweken wij zelf ook bomen waardoor wij altijd bomen van eigenland vers kunnen aan leveren. U mag van ons dan ook service en kwaliteit verwachten.

Picea Abies

De fijnspar of “gewone spar” (Picea abies) is een boom uit de dennenfamilie (Pinaceae). Dit is de klasieke groenspar ook bekend als de ‘traditionele’ gewone kerstboom. Bekend om zijn lekkere geur. Minder Naaldvast.

Abies Nordmanniana

De Nordmann-spar, Kaukasische of Krimspar (Abies nordmanniana) wordt als sierboom in tuinen geplant maar steeds meer als kerstboom gekweekt, doordat de naalden minder snel uitvallen dan die van de traditionele kerstboom de fijnspar Picea abies. Zeer naaldvast

Abies Fraseri

De Fraserspar (Abies fraseri) is een boom die behoort tot het geslacht Zilverspar (Abies). Ze wordt als tuin- en kerstboom gebruikt. Snelle groei en zeer geschikt als kerstboom. Goed naaldvast en staat bekend om zijn dennengeur.

Picea Omorika

Servische spar. In de volksmond wordt deze verkocht als de ‘blauwspar’. De boom wortelt dieper dan de fijnspar en is daardoor beter naaldvast als de fijnspar. Redelijk naaldvast

Een greep uit ons assortiment kerstbomen